Ik-team Sørlandet

IK-team Sørlandet ble stiftet i høsten 1997.

Dette er en samarbeidsgruppe mellom 5 store bedrifter i sør :

 

Elkem Fiskaa

Elkem Solar AS

Glencore Nikkelverk AS

Huntonit AS

Hydro Vigelands Brug AS

 

Elkem

Elkem er blant verdens ledende selskaper innenfor miljøvennlig produksjon av metallprodukter og materialer. Hovedprodukter er silisium, solcellesilisium, spesiallegeringer til støperi-industrien, karbon og microsilica.

Elkem satser betydelig i solarindustrien og innenfor forskning og utvikling av nye miljøvennlige produkter og energisparende prosesser. Selskapet har produksjonsanlegg i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia og et omfattende nett av salgskontorer og agenter i de viktigste markedene.

Omsetning i 2013 er 7,9 milliarder kroner. Elkem har ca. 3.500 ansatte og er heleid av China National Bluestar.

 

Glencore Nikkelverk

De råvareressursene vi foredler utgjør kjernen i mange samfunnsnyttige produkter og tjenester. Fra hverdagslige ting som gryter og bestikk, til bærende bygningselementer og til metaller med høye krav til presisjon for bruk i mobiltelefoner og jetmotorer. Vi spiller en vital rolle gjennom å gi arbeid til 500 ansatte og en rekke underleverandører. I Kristiansand produserer vi høykvalitets nikkel og kobolt, samt kobber og svovelsyre. Vi satser på å utvikle våre ansatte slik at vi kan lede den teknologiske utviklingen innen vårt marked og opererer etter strenge krav og prinsipper for bærekraftig utvikling.

Gruvevirksomheten til Glencore inkluderer nikkelgruver og anlegg i Ontario og Quebec, Canada; et ferronikkel gruve- og prosesseringsanlegg i Bonao, den Dominikanske Republikk; sulfidiske nikkelgruver og ferronikkel gruve- og prosesseringsanlegg i vestre Australia, gruve- og prosesseringsanlegg i Koniambo, Ny-Caledonia og vårt nikkelraffineri i Kristiansand, Norge. Glencore har også en interessant portefølje med vekstprosjekter i Kabanga i Tanzania og Araguaia i Brasil.

 

Huntonit AS

Huntonit AS er lokalisert på Vennesla I Vest-Agder. Fabrikken ble bygget opp på slutten av -40 tallet og den 12. mai 1950 produserte Huntonit sin første trefiberplate. Både Huntonit fabrikken og produktene har hatt en stor utvikling i årenes løp. I dag er Huntonit Venneslas største private arbeidsplass med ca 190 ansatte.

Huntonits hovedmarked er Norge, men en relativt stor andel selges også til andre Europeiske land.

Huntonit ferdigmale takplater, veggplater og panelbord er verdens eneste som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund. Huntonit produktene er også godkjent av Det Danske Teknologiske Institutt i København og kan merkes med Dansk Indeklima Mærke.

Lokalt omtales Huntonit som «Wallboarden» da fabrikken i tidligere år het Norsk Wallboard AS. Huntonit representerer norsk industrireising etter 2. verdenskrig og er en hjørnestensbedrift i Vennesla. I dag er Huntonit Norges eneste produsent av trefiberplater.

Råvarene til indstriproduksjonen hentes hovedsaklig fra nærområdet og består av rundtømmer, sagspon, hunved og flis. Eiendomsmessig består Huntonit AS av produksjonslokaler på nesten 20 000m2, tomtearealet – eiet er på over 78 000m2.

 

Hydro Vigeland Brug AS

Metallraffineriet på Vigeland er en ledende produsent av høyraffinert aluminium med renhetsgrad på 99,99 prosent, som brukes blant annet i LCD -skjermer, datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett.

Metallraffineriet ligger vegg-i-vegg med kraftstasjonen til Vigelands Brug, som produserer omtrent 180 GWh i året. Dermed har metallraffineriet jevn tilgang til ren, fornybar vannkraft i sin produksjon. Vigeland startet aluminiumproduksjon allerede i 1908 og er dermed det eldste aluminiumanlegget som fremdeles er i drift i Norge.

Start typing and press Enter to search